Over Saranne2018-12-30T11:07:46+01:00
Sraranne profielfoto Gigi Bowmer - Laila Willems 2018

Fotografie: Manja van Dael

OVER SARANNE

Zolang ik mij herinner, vind ik bakken en koken leuk. Moeders bond mij steeds een schort voor als ik koekjes of taart bakte. Daarna speelde ik winkeltje met de zelfgebakken zoete koekjes en snoepjes. Dit was iedere keer een feest!

Winkel Saranne, De Lind 15 in Oisterwijk

marieclairefotografie.nl

MICHELIN

Vanzelfsprekend volgde een opleiding Patisserie in Antwerpen waarna ik patissier in Limburg werd. Bij vooraanstaande, buitenlandse restaurants, vaak met een Michelinster, heb ik mij verder bekwaamd. Werken voor bijvoorbeeld de Gebroeders Roux in Londen, De Baere in Brussel bevorderden dat ik me in mijn vak op hoog niveau kon specialiseren en mijn creativiteit kwijt kon.

In Nederland werkte ik bij restaurant De Swaen in Oisterwijk als Chef Patissier onder leiding van sterkoks Cas Spijkers en Nico Boreas. Doch de droom van klein meisje met haar eigen winkel in zoetigheden bleef onverzettelijk aanwezig. Januari 2001 opende ik mijn winkel in de Kerkstraat in Oisterwijk. Mijn specialiteit in zoetigheid van chocolade en patisserie, werd snel een overweldigend succes….

CHOCOLADE, PATISSERIE EN MEER!Interview met Saranne voor magazine PUUR | september 2015

Een korte samenwerking volgde, de ontbinding ervan met aansluitend een time out. Doch begon het in 2012 te kriebelen om mijn passie weer op te pakken. In het nieuwe concept heb ik mijn speciaalzaak op het gebied van chocolade en patisserie uitgebreid met thee, delicatessen en accessoires voor de gedekte tafel. Kwalitatieve producten en mooie merken zoals Bloomingville, Nordal, Betjeman&Barton thee en Sabre.

AAN DE LIND

Kom naar De Lind 15 in Oisterwijk voor een gastvrij ontvangst in een creatieve en inspirerende omgeving. Laat u ook adviseren over het uitgebreide assortiment voor de perfect gedekte tafel!

Met zoete groet,
Saranne

PUUR Oisterwijk is een uitgave van Esther van der Mout | Fotografie: Manja van Dael

SARANNE’S COLUMN

Ga naar de bovenkant